Dziś mamy 15 stycznia 2025, środa, imieniny obchodzą:

O portalu

Drodzy Internauci,
portal regionalny dobrcz24.pl to miejsce w sieci, gdzie jednoczy się społeczność Dobrcza, tu znajdziecie informacje o wydarzeniach kulturalnych, rozrywkowych i sportowych. Za cel postawiliśmy sobie stworzenie przestrzeni, gdzie każdy ma możliwość wyrażenia własnej opinii, podzielenia się uwagami i spostrzeżeniami na różne tematy. Chcemy, by portal dobrcz24 był współtworzony przez Was, dlatego zależy nam na Waszej satysfakcji z bycia jego użytkownikiem. Mamy nadzieję, że udostępnione przez nas narzędzia - komentarze, blogi, Wrzuć temat, Głos internauty zachęcą do korzystania z serwisu. 

Kto może zostać współpracownikiem dobrcz24?
Każdy, kto chce podzielić się sprawdzoną informacją o wydarzeniu, opowiedzieć o niezwykłych miejscach, polecić interesującą imprezę lub podzielić się swoją pasją. Postaramy się odpowiedzieć na każde zaproszenie i opublikować informację od Was w możliwie najkrótszym terminie. Zachęcamy do współpracy lokalne instytucje, organizacje i firmy - przesyłajcie do nas swoje materiały. Wystarczy napisać do nas za pośrednictwem formularza Kontakt lub Wrzuć temat.

Korzystając z dobrcz24, będziesz zawsze najlepiej poinformowany.

 

udostępnij na FB
0

Ruszył nowy rok szkoleniowy. Przed Terytorialsami wiele wyzwań

8.Kujawsko-Pomorska Brygada Obrony# Terytorialnej uroczyście rozpoczęła nowy rok szkoleniowy

(czytaj więcej)
0

Kolejne rodzaje dokumentów tożsamości. Czym różnią się od siebie?

Dokumenty tożsamości, które musisz znać! #Ministerstwo Cyfryzacji wyjaśnia, czym są mDowód, e-dowód, dowód osobisty, dowód cyfrowy i elektroniczny.

(czytaj więcej)
0

Noc wigilijna jasna, to stodoła ciasna. Po wieczerzy obserwowano niebo

Na wsi popularne były w dzień wigilijny wróżby# związane z magią urodzaju. Szeroko rozpowszechnionym zwyczajem było kładzenie kawałka opłatka pod każdą miskę z potrawą wigilijną. Jeśli opłatek się przykleił do dna naczynia, oznaczało to urodzaj tej rośliny, z której przygotowana była potrawa. Domownicy każdej potrawy musieli spróbować, gdyż wierzono, że ilu potraw się nie spróbuje, tyle przyjemności omi­nie człowieka w ciągu następnego roku. Zjedzenie każdej z potraw miało z kolei zapewnić urodzaj da­nej rośliny w przyszłym roku.

(czytaj więcej)