Dziś mamy 15 września 2024, niedziela, imieniny obchodzą:
26 sierpnia 2024

Krajowe Mistzrostwa Zrzeszenia LZS. Srebrny medal dla Weroniki Siwak!

fot. ULKS ZRYW Dobrcz

fot. ULKS ZRYW Dobrcz

Zawodnicy ULKS Zryw Dobrcz właśnie zakończyli zmagania na# krajowych mistrzostwach zrzeszenia LZS.

Udział brali:

  • Weronika Siwak
  • Weronika Bagniewska
  • Agata Kądziela-Niemczewska
  • Karol Siwak
  • Jakub Czapliński
  • Kacper Żurek

Weronika Siwak wywalczyła srebrny medal w kategorii juniorka.

Jakub Czapliński w juniorach zajął 5-miejsce,

W kategorii juniorów młodszych Weronika Bagniewska wywalczyła 7 pozycję pobijając przy tym swój rekord życiowy.

Karol Siwak zajął równie wysoką 11 pozycję.

Agata Kądziela-Niemczewska zajęła miejsce 18. W młodzieżowcach klub reprezentował Kacper Żurek, który zajął 7-miejsce.

W przyszły weekend zawodnicy Zrywu Dobrcz jadą na mistrzostwa Polski studentów oraz memoriał Zdzisława Kozłowskiego do Supraśla a Mlodzicy jadą na Mistrzostwa Polski młodzików do Kielc.

Materiał: Trener Henryk Pater/ULKS ZRYW Dobrcz

Oceń artykuł: 0 1

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Światowy Dzień Pierwszej Pomocy. Nie bądź bierny

Każdy z nas może znaleźć się w sytuacji, gdy szybka reakcja #otoczenia może uratować życie! Przypominamy o tym, świętując Światowy Dzień Pierwszej Pomocy.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)