Mistrzostwa Polski Młodzieżowe i Juniorów - Łucznictwo. Wyniki naszego klubu
fot. ULKS ZRYW Dobrcz
Zakończyliśmy Mistrzostwa Polski Juniorów i Młodzieżowe #Mistrzostwa Polski
Z naszego klubu udział wzięło 5-ciu zawodników:
Juniorzy - Weronika Siwak i Jakub Czapliński.
Młodzieżowcy - Dorota Miodowska, Kacper Żurek i Kacper Rużniak.
Otwarcie Mistrzostw rozpoczęliśmy od minuty ciszy, upamiętniając Pana Tomasza Gruszczyńskiego z BKS Bydgoszcz.
Nasi zawodnicy zmierzyli się w pojedynkach: indywidualnie i mikst.
Zrywki po kwalifikacjach i ostatecznie:
Weronika Siwak 9 miejsce, 7 miejsce ostatecznie,
Jakub Czapliński 8 miejsce, 5 miejsce ostatecznie.
Mikst 4 miejsce, 7 miejsce ostatecznie,
Dorota Miodowska 26 miejsce, 11 miejsce ostatecznie.
Kacper Żurek 23 miejsce, 22 miejsce ostatecznie.
Kacper Rużniak 41 miejsce, 41 miejsce ostatecznie.
Mikst 14 miejsce, 13 miejsce ostatecznie.
Zdobyliśmy 2️3 punkty w klasyfikacji sportu młdzieżowego. Łącznie klub w 2024 zdobył 7️2 punkty.
Dziękujemy wszystkim zawodnikom małym i dużym za pomoc przy organizacji tego wydarzenia.
Niedziela dała nam ostro w kość. Siła natury wygrała z miesiącem naszych ciężkich przygotowywań i pracy wszystkich. Plany były inne i było inaczej, ale daliśmy radę.
Dziękujemy Panu Wójtowi Gminy Dobrcz za udział w Mistrzostwach.
Dziękujemy wszystkim zaangażowanym.
Materiał: ULKS ZRYW Dobrcz
Galeria
Czytaj również
- Wielki sukces Dominiki w debiucie. Zdobyła brązowy medal w zapasach kobiet
- Lena Pater Wice Mistrzynią Polski Młodzików. Sukces zawodniczki Zrywu
- Metalkas Ocean Lava Triathlon Polska. Bydgoszcz - Borówno
- Karolina Kumięga na Tour de France Femmes. Największy wyścig na świecie
- Krajowe Mistzrostwa Zrzeszenia LZS. Srebrny medal dla Weroniki Siwak!
Dodaj komentarz
Światowy Dzień Pierwszej Pomocy. Nie bądź bierny
Każdy z nas może znaleźć się w sytuacji, gdy szybka reakcja #otoczenia może uratować życie! Przypominamy o tym, świętując Światowy Dzień Pierwszej Pomocy.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Pamiętaj o nawodnieniu organizmu. Kluczowe dla zdrowia i dobrej kondycji
Dlaczego wciąż przypominamy o piciu# wody?
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!