Dziś mamy 3 marca 2024, niedziela, imieniny obchodzą:
17 kwietnia 2023

Mistrzostwa Polski. Marika Trela zdobywa brązowym medal

fot. GLUKS Invictus Sicienko

fot. GLUKS Invictus Sicienko

Marika Trela zdobywa brązowym medal Mistrzostw Polski juniorek w zapasach kobiet. Marika stoczyła 3 pojedynki (2 zwycięstwa i 1 porażka z późniejszą triumfatorką kat.wag. 65 kg)

Dla Mariki jest to 4 krążek rangi Mistrzostw Polski w dotychczasowych startach (U15- 2017r; U17- 2019; U17-2020r; U20- 2023r.)

Zuzanna Draus swój debiut w grupie wiekowej juniorek U20 rozpoczęła pewnym wyjściem na matę i prowadzenie 2:0 w pierwszej walce. Niestety efekt końcowy to 2 porażki i brak miejsca w strefie medalowej. Natomiast te 2 pkt okazaly się kluczowe w finalnym rozrachunku , ponieważ dały Zuzi 8 lokatę i cenne 7 pkt na konto klubu.

Podsumowując dziękujemy i gratulujemy zawodniczkom i trenerom za pierwsze w tym roku 16 punktów we współzawodnictwie dzieci i młodzieży.

Materiał: GLUKS Invictus Sicienko

Oceń artykuł: 17 14

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

22 marca przypada Światowy Dzień Wody? Niedoceniany dzień

Każdego roku - 22 marca na świecie obchodzony jest Światowy #Dzień Wody.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)