Dziś mamy 29 kwietnia 2024, poniedziałek, imieniny obchodzą:
23 lutego 2024

Mistrzostwa Polski w Krakowie. Zawody strzeleckie

fot. ULKS ZRYW Dobrcz

fot. ULKS ZRYW Dobrcz

W dniach 9-11 lutego odbyły się halowe Mistrzostwa Polski Seniorów w Krakowie.# Z ULKS ZRYW DOBRCZ udział brali zawodnicy nie tylko z kategorii seniorskiej:

Pierwszego dnia zmagali się oni ze strzelaniem kwalifikacji, pojedynków drużynowych, mikstów i eliminacji indywidualnych.
Weronika w kwalifikacjach pokazała poziom nad którym pracowała przez cały halowy sezon strzelając 271 i 276 punktów, zajmując przy tym 16 miejsce.
Kamil mimo długiej przerwy dobrze zaprezentował się na zawodach strzelając kolejno 270 i 267 punktów i zajął 35 pozycje.
Arek świetnie zaprezentował swoje umiejętności wbijając się w sezon halowy z rekordem życiowym na 2x18: 290, 286. Co dało mu 2 miejsce po kwalifikacjach.
Kuba równie dobrze zaprezentował postęp zrobiony od poprzedniego roku uzyskując wynik 277, 281 co dało mu 20 pozycję.

W pojedynkach drużynowych reprezentacja ULKS ZRYW DOBRCZ w składzie: Arkadiusz Smoliński, Kamil Brążkiewicz i Jakub Czapliński weszli do 8 najlepszych drużyn w Polsce zwyciężając pojedynek z gospodarzami Płaszowianka Kraków 6:0, kolejny pojedynek strzelali z finalistami Mistrzostw Polski Seniorów Łucznik Żywiec, który przegrali 2:6. Co ustanowiło ich na 5 miejscu.

Mikst w składzie: Weronika Siwak, Arkadiusz Smoliński zakończył zmagania w 1/8 finału przegrywając z Talent Wrocław 4:5.

Indywidualnie do strzelań eliminacyjnych zakwalifikowali się: Weronika, Arek i Kuba
Weronika po wygranym przejściu z zawodniczką (Surma Poznań) Pośpiech Gabriela 6:4 przegrała z Mistrzynią tegorocznych Mistrzostwa Polski (Społem Łódź) Magdalena Śmiałkowska do końca nie odpuszczając z wynikiem 3:7 co dało jej 14 miejsce.

Arek wygrał pojedynek z zawodnikiem (Błękit Gruszowiec) Marek Trzópek 7:3, (Surma Poznań) Tomasz Stasik 6:0, przegrał o wejście do najlepszej 4 zawodników 2:6 z (Łucznik Żywiec) Kępa Karol, który jak potem się okazało został tegorocznym mistrzem, kończąc przy tym zawody na 7 lokacie.

Jakub wygrał pojedynek z zawodnikiem (Marymont Warszawa) Powała Antoni 7:3, niestety o wejście do najlepszej 8 przegrał z (MLKS Dąbrowa Tarnowska) Marszalik Nikodem 1:7, przez co ostatecznie zajął 15 miejsce.

Wszystkim zawodnikom gratulujemy sukcesów. Dla seniorów których były to ostatnie zawody w sezonie halowym życzymy powodzenia w następnym roku a juniorom życzymy sukcesów na zbliżających się Halowych Mistrzostwach Polski Juniorów.

Materiał: ULKS ZRYW Dobrcz

Oceń artykuł: 2 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły

Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)