Młodzicy
Turniej Szubin Cup. II miejsce młodzika młodszego.
2 marca w sobotę udaliśmy się na Turniej do Szubina, przyjechaliśmy w mieszanym# rocznikiem 2012/2013.
(czytaj więcej)Wisła Strzelce Górne „zmiażdżyła” Pomorzan Serock. 3 do 0 dla Wisły
28 maja o godz. 11:00 w Serocku młodzicy z KS Wisła Strzelce Górne zagrała mecz w# ramach „Ligi Młodzika” przeciwko Pomorzaninie Serock. Goście „rozgromili” gospodarzy, wygrywając 3 do 0.
(czytaj więcej)Pierwsze rozgrywki ligowe za nami. Jak poszło żakom ze Strzelec Górnych?
Żaki z rocznika 2013 wyjechali rywalizować z innymi drużynami w# Sępólnie Krajeńskim. 7 stycznia drużyna z KS Wisła Strzelce Górne zagrała kilka gier i wyszła z jednym remisem.
(czytaj więcej)Młodzicy z KS Wisła Strzelce Górne zagrają w rozgrywkach KPLH
W niedzielę 9 stycznia Młodzicy 2009/2010 rozegrają kolejny turniej w ramach# KPLH Piotak w Bydgoszczy hala WSG ul. Garbary 2 Zbiórka zawodników w Bydgoszczy na hali o godz. 12:30.
(czytaj więcej)Olimpia Wtelno na wyjeździe. Wybrali się do Portugalii
Olimpia w Portugalii! Takie padło hasło rok temu i# mało kto wierzył, że to nie jest utopijny plan. A jednak... oto są... i grzeją się w promieniach słońca
(czytaj więcej)Igrzyska Dzieci
17 października 2018 r. na boisku piłkarskim w Łochowie rozegrano Mistrzostwa Powiatu Bydgoskiego w piłce nożnej chłopców w ramach# Igrzysk Dzieci (roczniki 2006 i młodsi). Do rywalizacji przystąpiło siedem zespołów z: Sicienka, Brzozy, Osielska, Borówna, Nowej Wsi Wielkiej, SP 2 Koronowa i Łochowa.
(czytaj więcej)Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)