Na warsztatach wspólnie tworzyli kulturę. Powstały ogrody w słoiku

fot. GOK Dobrcz
W dniu 26 września 2023 r. w świetlicy wiejskiej #w Kotomierzu odbyły się kolejne rodzinne warsztaty florystyczne realizowane w ramach inicjatywy lokalnej jednej z mieszkanek gminy Pani Joanny Wojciechowskiej.
Warsztaty odbyły się w ramach zadania pn. "Wspólnie tworzymy kulturę w gminie Dobrcz", na które GOK Dobrcz pozyskał dofinansowanie w ramach programu NCK Dom Kulytry +. Inicjatywy Lokalne. Edycja 2023, finansowanego ze środków MKiDN.
Podczas warsztatów wykonywano piękne ogrody w słoiku. Powstały niepowtarzalne i kolorowe kompozycje, które z pewnością udekorują salony oraz dziecięce pokoje uczestników zajęć.
Materiał: GOK Dobrcz
Galeria
Czytaj również
- Za zasługi dla kultury w regionie. Zespół Wrzos wyróżniony medalem
- Święto Seniorów. Było uroczyście, tanecznie i śpiewająco
- Koncert z okazji Święta Niepodległości. Wyjątkowy występ uczniów
- Szopka z blisko 160 tys. zapałek. Dzieło można podziwiać do 16 listopada
- Gaudeamus igitur. Początek roku akademickiego UTW w Dobrczu
Dodaj komentarz
Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!