Sportowa klasa. Ćwiczenia rozwijały podstawowe zdolności motoryczne

fot. pow.
Przez 8 tygodni uczniowie klasy III uczestniczyli w programie# realizowanym przez Fundację Aktywnego Rozwoju, której założycielami są znane osobistości: wioślarka Magdalena Fularczyk-Kozłowska oraz dziennikarz Hubert Malinowski.
Celem programu jest wsparcie naborów do klas o profilu sportowym. Na podstawie szczegółowej analizy i wymiernych danych, przedsięwzięcie dostarczy rodzicom, opiekunom oraz nauczycielom odpowiedzi dotyczącej tego, na jakim etapie rozwoju fizycznego znajdują się dzieci. W ten sposób określane będą predyspozycje umożliwiające zapisy dzieci do klas sportowych na poziomach 1 i 4 klasy szkoły podstawowej. W Szkole Podstawowej w Kotomierzu zajęcia prowadził nauczyciel wychowania fizycznego Michał Drożyński. W ramach powyższego programu wykonywane były ćwiczenia rozwijające podstawowe zdolności motoryczne. Na każdych zajęciach nauczyciel poprzez testy dokonywał pomiarów poszczególnych cech sprawnościowych. Wszyscy uczestnicy projektu otrzymali sportowy pakiet startowy oraz na zakończenie programu pamiątkowe certyfikaty, medale oraz puchary. Ponadto, dzięki uczestnictwu w programie szkoła otrzyma dodatkowe środki finansowe na zakup sprzętu sportowego.
Materiał: M. Drożyński
Źródło: Gmina Dobrcz
Galeria








Czytaj również
Dodaj komentarz
Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!