Dziś mamy 27 lipca 2024, sobota, imieniny obchodzą:
10 czerwca 2024

Piknik Naukowy KMO. "Każdy może być odkrywcą"

fot. Zespół Szkolno - Przedszkolny w Dobrczu

fot. Zespół Szkolno - Przedszkolny w Dobrczu

W przepięknej scenerii Młynów Rothera w Bydgoszczy nasza szkoła, a dokładniej Koło #Młodego Odkrywcy Przyrodomaniacy zaprezentowało swoją działalność.

Podczas seminarium pokazaliśmy naszą Ekopracownię i przeprowadzone doświadczenia oraz projekty. Następnie na 3 piętrze wspólnie z klasą 4b zachęcaliśmy uczestników pikniku do doświadczania.

Na naszym stanowisku odwiedzający mogli poznać tajniki elektrowni wiatrowej, robotyki, użyć pomocy dydaktycznych zakupionych w ramach projektu "Ekopracownia - zielone serce szkoły" i zrobić ciecz superlepką - slime.

Udział w pikniku pozwolił uczniom rozwijać swoje zainteresowania, przełamać strach przed wystąpieniami i oczywiście zaprezentować osiągnięcia i potencjał naszej szkoły.

Opiekun koła Agnieszka Wojna.

Materiał: Zespół Szkolno - Przedszkolny w Dobrczu

Oceń artykuł: 14 13

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły

Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)