Dziś mamy 20 kwietnia 2024, sobota, imieniny obchodzą:
11 marca 2024

Mistrzostwa Polski Juniorów Młodszych. Zawody w łucznictwie

fot. ULKS ZRYW Dobrcz

fot. ULKS ZRYW Dobrcz

W dniach 8 - 10 marca odbyły się Halowe Mistrzostwa Polski Juniorów Młodszych# w Dąbrowie Tarnowskiej.

Bardzo dobry występ Juliana Chełmińskiego: zajął 7 miejsce na Halowych Mistrzostwach Juniorów Młodszych. ULKS reprezentowało 10 zawodników i zawodniczek. 5 juniorów młodszych i 5 młodzików. Weronika Bagniewska, Agata Kądziela-Niemczewska, Karol Siwak, Julek Chełmiński,Mikołaj Hirsch, Michalina Paliwoda, Martyna Przymorska, Marysia Wachucik, Lena Pater i Wiktor Hirsch.

Klub wystawił dwie drużyny damskie i jedną męską. Pierwsza drużyna damska w składzie: Paliwoda, Bagniewska, Pater zakwalifikowała się do pojedynków na miejscu 14. Drużyna w składzie: Przymorska, Kądziela-Niemczewska,Wachucik uplasowała się na 17 pozycji, jednocześnie nie dostajac się do pojedynków.

Pierwsza drużyna walczyła z zespołem Drukarz I Warszawa z trzeciego miejsca. Dziewczęta przegrały 0-6 z późniejszymi mistrzyniami Polski.
Drużyna męska w składzie: Siwak, Chełmiński, Hirsch, Hirsch po kwalifikacjach była na miejscu 7 i zmierzyła się z drużyna Żywiec III. Po bardzo wyrównanym pojedynku nasi zawodnicy doprowadzili do barażu, w którym przegrali 17:21.

Indywidualnie na pochwałę zasługują Julian Chełmiński i Karol Siwak, którzy po kwalifikacjach dostali się do pojedynków, zajmując: Julek - miejsce 23 i Karol - 27.

Karol Siwak w 1/16 zmierzył się z zawodnikiem plasującym się na miejscu 6 - Szymula Mateusz, GOKIS Legnickie Pole, pokonując go 6-4. W drugim pojedynku w 1/8 zmierzył się z zawodnikiem - Szymczak Adrianem z ŁKS Jar Kielnarowa przegrywając 1-7, Karol ostatecznie zajął wysokie 14 miejsce.

Julian Chełmiński w 1/16 walczył z Szkolnickim Oskarem z KS Obuwnik Prudnik, pokonując go 7-1. W 1/8 Julian zmierzył się z Stoma Michałem z KSŁ Mewy Kołobrzeg, wygrywając z nim 6-2. W 1/4 Julek walczył z Marszalik Nikodemem z MLKS Dąbrovia Dąbrowa Tarnowska, który końcowo został vice-mistrzem Polski. Julek przegrał z nim 3-7, co dało mu bardzo wysokie 7 miejsce.

Reszta zawodników zajęła bardzo dobre miejsca:
Weronika- 81
Agata - 92
Mikołaj - 64
Michalina - 72
Martyna - 74
Marysia - 84
Lena - 40
Wiktor -71

Zawody dla kategorii młodzików odbędą się za dwa tygodnie w Głuchołazach, gdzie nasz klub będzie reprezentowało 12 zawodników. Zawody należy uznać za udane.

Materiał: Urząd Gminy Dobrcz

Oceń artykuł: 3 2

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły

Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)